top of page

אודותינו

אנחנו תמיר אשמן ומאיה בן יעקב, זוג בחיים והורים של הגר הלל ואיתמר, לומדים וחוקרים את עולם הגוף והנפש ביחד ולחוד. הקמנו קליניקה משולבת בתל אביב, ובשנת 2020 בתחילת התפרצות מגפת הקורונה הקמנו את בית ספר און-ליין ליחסים - ללמוד לכעוס נכון. שבו אנחנו וצוות מנחים ומנחות מסייעים לנשים וגברים להשתחרר מהתפרצויות הזעם והתקפי החרדה. כבר יותר מ1000 גברים ונשים למדו אצלנו במהלך השנתיים האחרונות. והכשרנו צוות של מנחים/ות מעולים שמלמדים את המודל שפיתחנו במסגרת הקורסים של ללמוד לכעוס נכון

נולדתי ברחובות ב 1970, מאז שאני זוכר את עצמי היקום והקיום ריתקו את תודעתי, הטבע, הגוף, היחסים, היצירתיות משכו אותי למסעות מגוונים במורכבותם. דבר הוביל לדבר.

 

בשנת 1992, התחלתי לעבוד ולטפל בילדים בפנימיית בית הנוער שבתל אביב. העבודה בפנימייה לימדה אותי רבות על חשיבותו הקיומית של הביטוי רגשי ועל הערך ביצירת דיאלוג אמיתי בין בני אדם. 

באופן טבעי, העבודה בפנימייה הובילה אותי ללמודי התואר הראשון בעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב. ובהמשך המשכתי לתכנית הדו-שנתית למנחי קבוצות, ולאחר מכן סיימתי את למודי התואר השני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב.

תחום הטיפול הקבוצתי ריתק אותי, בעיקר ההתמקדות בשפת היחסים המתקיימת בין בני אדם. בשנת 1996, פתחתי קבוצה לגברים המתנהגים באלימות במשפחה במרכז גליקמן  בת"א, קבוצה שאני  מטפל בה גם היום. השנים הרבות שאני מטפל בקבוצה זו חיברו אותי לנרטיבים העמוקים של הכאב האילם של רבים מהגברים המתקיימים בחברה הישראלית, כאב שאינו מקבל תוקף ראוי והכרה חברתית בריאה. בעשר שנים האחרונות אני מתעד עשייה זו בפרסום מאמרים באינטרנט המציגים את הלמידה והתהליך שלי בתחום.

בשנת 1999 הופיעה לי בחלום של שנת צהרים צורה גאומטרית תלת ממדית, שפתחה בפני את השערים לעולם הגאומטריה, והובילה אותי ל13 שנות מחקר עצמאי ולפיתוח מודל גאומטרי חדש.

בשנת 2003 עברתי ממרכז תל אביב הגועשת, לאזור השקט של פארק הירקון. בתקופה זו העמקתי את החיבור שלי עם הגוף בזכות הטאי-צ'י , שהבהיר לי את חשיבותה של ההקשבה לגוף. בתקופה זו גם יצאתי לויפסאנה הראשונה שארכה אחד עשר יום. הייתה זו  חוויה מטלטלת דעת ולב. או במילים פשוטות - המפגש המעשי עם הבודיהזם הקלאסי כפי שמלמד אותו בענווה ובחמלה גוונקא, סחפו אותי לחוויה עמוקה המלווה אותי עד היום.   

באותו ירקון, כוחה הקסום והאוהב של המקריות יפגיש אותי עם מאיה, מטפלת ומורת גוף יוצאת דופן.  וביחד נולדו לנו שלושה ילדים ואינספור חוויות חיים...  (מי שרוצה להעמיק בעשיה הטיפולית של מאיה מוזמן להכנס גם לאתר שלה bodyorientation.com)

בשנת 2019 סגרתי את קבוצת הגברים שמתנהגים באלימות, ופתחתי מרחבי לימוד וטיפול לגברים ונשים שסובלים מהתפרצויות זעם. 

 כיום אני חבר סגל בתכנית הדו שנתית למנחי קבוצות באוניברסיטת תל אביב ובמקביל מנהל יחד עם דר' אורן גור את התוכנית השנתית להנחיית מעגלי  גברים, ו מרצה/מנחה במסלולים לתואר שני וראשון בעבודה סוציאלית,  מנהל את בית הספר ליחסים - ללמוד לכעוס נכון

bottom of page